Αποφοίτηση Αξιωματικών Σπουδαστών της Σχολής Τηλεπικοινωνιών Αξιωματικών Διαβιβάσεων

2018, Αύγουστος 31 - 11:32πμ

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Διαβιβάσεων  η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της ΧΧΧ Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων (ΣΤΗΑΔ).

Η ΣΤΗΑΔ, από το έτος ιδρύσεώς της το 1958, παρέχει  ανώτατη επιστημονική εκπαίδευση μεταπτυχιακού επιπέδου, σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (Διαβιβάσεις, Τεχνικό Σώμα), καθώς και σε Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Το έτος 1983 χαρακτηρίσθηκε ως Σχολή Ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης και έκτοτε αναβαθμίζει τακτικά το πρόγραμμα σπουδών της ώστε να παρέχει αντικείμενα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής, πλήρως εναρμονισμένα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των ΕΔ.

Η επιλογή των σπουδαστών γίνεται κατόπιν εισιτηρίων εξετάσεων που προκηρύσσονται κάθε δύο χρόνια, ενώ η διάρκεια φοίτησης στην Σχολή ανέρχεται στα 2 έτη (4 εξάμηνα).

Από την ίδρυση της ΣΤΗΑΔ μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει συνολικά 409 Αξιωματικοί προεχόμενοι κυρίως από τις Διαβιβάσεις αλλά και από το Πυροβολικό, το Τεχνικό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία καθώς και από ξένες χώρες.

Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς της ΧΧΧ ΕΣ (9 Αξκοί Διαβιβάσεων), επιδόθηκαν από τον Διευθυντή του ΓΕΣ/ΔΔΒ.